Naslovna Baza U središtu O projektu Komentari
Uputstvo
 


KUPCE RADIO PIROTA INTERESUJU SAMO KVADRATI


Blic, Z. Panić, 05.02.2010

Direktor i glavni urednik Radio Pirota Olivera Kitanović kazala je „Blicu“ da potencijalne kupce ove medijske kuće interesuju samo kvadrati poslovnog i zemljišnog prostora koji poseduje ovaj radio. Za 19. februar ove godine zakazana je aukcijska prodaju JP Radio Pirot, jedinog neprivatizovanog medija u Pirotu.

Početna cena je 4,3 miliona dinara, minimum investicija je 937.000 dinara, a iznos depozita 2,1 milion dinara. Otkup dokumentacije je 40.000 dinara, a poslednji rok za njen otkup je 10. februar. Radio Pirot zapošljava 11 radnika. Za odlazak uz otpremninu prijavilo se dvoje novinara. Radio Pirot raspolaže sopstvenim prostorom od 102 kvadrata u centru grada. Osnivač Radija, opština Pirot, ponudila je otpremnine onima koji žele da odu.

Dolazili su potencijalni kupci i bukvalno premeravali kvadrate našeg poslovnog prostora, interesovali se za površinu njive u gradu gde je nekada bio naš predajnik, čudili se da za 40.000 evra može da se kupi 100 kvadrata u centru grada. Potencijalni kupci interesovali su se za kvadrate, njive i zemljište. Niko nije pitao da li imamo dozvolu za rad, kakav program emitujemo, kakav je kadrovski potencijal i kako smo tehnički opremljeni. Jedino je potencijalni kupac iz Bugarske bio zainteresovan za frekvenciju i pitao da li imamo optički kabl - kaže direktor i glavni urednik Radija Olivera Kitanović.

 

 

 

 

 

 

 

 
E-mail: novinari@novinari.rs