Naslovna Baza U središtu O projektu Komentari
Uputstvo
 


Američka ambasada u Beogradu i Međunarodni trening centar za medije objavili konkurs

Profesionalno usavršavanje u Americi za mlade novinare i medijske profesionalce

Američka ambasada u Beogradu i Međunarodni trening centar za medije objavljuju da je otvoren konkurs za stipendije za celogodišnji program profesionalnog usavršavanja u Americi u 2010-2011. godini (2010-2011 Professional Development Year Scholarship Program).

Program je namenjen za do tri (3) mlada novinara i medijskih profesionalca iz Srbije, na početku karijere, koji će dobiti priliku da provedu godinu dana na jednom od univerziteta u Americi usavršavajući se u oblasti novinarstva ili masovnih medija/komunikacija.

Stipendisti će imati priliku da steknu znanja o istorijatu i tehnikama novinarstva u Americi pohađajući kurseve univerziteta kroz predavanja, praktične vežbe, posete lokalnim medijima, u potpuno autentičnom lokalnom američkom okruženju. Do sada je u programu učestvovalo nekoliko obrazovnih institucija, kao na primer univerzitet u Oklahomi, univerzitet u Tenesiju, državni univerziteti u Kentu i u Arizoni itd.

Ambasada je obezbedila fond koji pokriva troškove od 24.500 do 26.000 dolara po učesniku.

Stipendija uključuje povratnu avio kartu, mesečnu nadoknadu, troškove školarine i zdravstveno osiguranje.

Neophodno je da stipendisti odlično razumeju i govore engleski jezik kako bi u potpunosti učestvovali u nastavnom programu.

Selekcija kandidata izvršiće se na osnovu njihovih kvalifikacija i odluke univerziteta. Ne postoji mogućnost da članovi porodice putuju sa odabranim kandidatima u SAD.

Popunjene priložene formulare poslati isključivo e-mailom do 11. februara 2010. na usembelgradepress@state.gov  

(Subject line: "Application: PDY 2010-2011" )

Samo kandidati koji uđu u uži izbor biće kontaktirani telefonom.

Formulare za prijavu skinuti sa: http://belgrade.usembassy.gov/embassy/press/2010/a100203.html

 

 

 

 

 

 

 

 
E-mail: novinari@novinari.rs