Naslovna Baza U središtu O projektu Komentari
Uputstvo
 


K
ONKURS ZA DODELU NAGRADA ZA ISTRAŽIVAČKO NOVINARSTVO

Nezavisno udruženje novinara Srbije u saradnji sa Ambasadom SAD u Srbiji raspisuje konkurs za dodelu nagrada za istraživačko novinarstvo.

Nagrade se sastoje iz novčanog dela i plakete i biće dodeljene u dve kategorije; tri za novinara sa iskustvom (preko 35 godina), u iznosu od po 1200 dolara i tri za mlade novinare iz pisanih medija, radija i televizije u iznosu od po 800 dolara.

Konkursom se traže nove i originalne teme u kojima novinari odlaze iza vesti, duboko i sistemski istražuju neku temu od javnog interesa. Te teme često uključuju kriminal, korupciju, ili neke druge nezakonitosti, predočavajući ono što su određene osobe, kompanije, ili vladine institucije želele da prikriju od javnosti.

O dobitnicima nagrada odlučivaće žiri u čijem sastavu su bivši predsednici NUNS-a i predstavnik Ambasade SAD.

Nagrade će biti dodeljene na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, 4. maja 2010. godine, povodom Dana slobode štampe.

Rok za predaju radova je 1. april 2010. godine, a formular za prijavu možete pruzeti sa sajta www.nuns.rs.

Uslovi prijave:
Sam kandidat ne može sebe kandidovati. Predlagači mogu biti redakcija, glavni urednik, urednik, direktor, i bilo koji član NUNS-a. Kandidat mora biti državljanin Republike Srbije. U izbor ulaze sve novinarske forme: izveštaj, intervju, članak, reportaža… Radovi koji se prijavljuju na konkurs moraju biti objavljeni ili emitovani u periodu od 01. aprila 2009. do 01. aprila 2010. godine.

Forma prijave:
Pored ličnih podataka, prijava treba da sadrži podatke o mestu i vremenu štampanja ili emitovanja, predlagaču, kao i kratak osvrt na rad kandidata u poslednjih godinu dana.
Prijava može da sadrži maksimalno dva teksta ili priloga jednog autora. Za prijavu kandidata iz štampanih medija važno je da se na fotokopiji ili skeniranom tekstu jasno vidi logo novine, potpis autora i datum objavljivanja. Forma prijave za TV je DVD ili SVHS snimak, a za radio MP3 snimak ili audio kaseta. Uz prijavu za TV i radio prilog, potrebno je poslati i potvrdu redakcije, potpisanu od strane urednika ili direktora, kada je i gde prilog emitovan.

Prijave, sa naznakom “Za konkurs”, slati na adresu:

Nezavisno udruženje novinara Srbije
Resavska 28/II
11000 Beograd

Sa svečane dodele nagrada za 2009. godinu

 

 

 

 

 

 

 

 
E-mail: novinari@novinari.rs