Naslovna Baza U središtu O projektu Komentari
Uputstvo
 


Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost

JOŠ 20 DANA ZA PRIJAVE NA KONKURS


Poslednji rok da podnesete prijavu za četvrti godišnji konkurs za dodelu stipendija je 1. mart 2010.
Deset novinara će dobiti priliku da učestvuje u programu koji podrazumeva finansijsku i profesionalnu podršku za istraživanje u regionu i u zemljama EU.
Tema ovogodišnjeg konkursa je “TABU”, a mogu se prijaviti zainteresovani novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Kosova.

Odabrani stipendisti će dobiti

  • stipendiju od 2.000 eura, naknadu za putne troškove u iznosu do 2.000 eura i priliku da učestvuju u sedmomesečnom programu stručnog usavršavanja.
  • priliku da putuju kako bi uradili svoja originalna istraživanja u regionu i zemljama Evropske Unije

priliku da rade sa međunarodno priznatim novinarima i stručnjacima i postanu članovi mreže za novinarsku izuzetnost na Balkanu.

Pored toga, međunarodni žiri dodeliće na kraju programa nagrade u iznosima od 4.000, 3.000 i 1.000 eura autorima tri najbolja članka. Tekstovi nastali kao rezultat programa biće objavljeni u vodećim publikacijama širom Evrope i regiona.

Za detaljnije informacije o uslovima konkursa, samoj prijavi i procesu odabira, molimo pročitajte Uputstva za apliciranje pre nego što popunite Formular za prijavljivanje.

Fondacije Robert Bosch i ERSTE, u saradnji sa Balkanskom istraživačkom mrežom, BIRN, pozivaju sve zainteresovane novinare da se prijave na konkurs. Više informacija o programu možete pronaći na stranici http://fellowship.birn.eu.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
E-mail: novinari@novinari.rs