English
Naslovna Baza U sredistu O projektu Komentari
Uputstvo
 

 

FORMIRANA KOMISIJA ZA ŽALBE SAVETA ZA ŠTAMPU

Beta, 26. maja 2010.

Upravni odbor Saveta za štampu jednoglasno je imenovao članove Komisije za žalbe Saveta koji predstavljau javnost čime se to telo upotpunjeno, saopštio je danas Savet.

Odlukom UO, na predlog nevladinih organizacija, predstavnici javnosti u radu Komisije za žalbe biće Miljenko Dereta, Zoran Ivošević i Božo Prelević.

Osnivači Saveta za štampu su organizacije poslodavaca Asocijacija medija i Lokal preš, kao i Nezavnosno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Udruženje novinara Srbije (UNS). U ime osnivača Saveta za štampu u Komisiji su: Tamara Skroza i

Slaviša Lekić (NUNS), Ljiljana Smajlović i Petar Jeremić (UNS), Aleksandar Đivuljskij, Filip Švarm i Milorad Ivanović (Asocijacija) i Stojan Marković (LOkal preš).

Kako samoregulatorno telo Savet je nadležan za praćenje poštovanja Kodeksa novinara Srbije u štampanim medijima i rešavanje predstavki pojedinaca i institucija povodom konkretnih sadržaja štampanih medija, kao i za edukacija za postupanje u skladu sa Kodeksom i jačanje ugleda medija.

Savet je nadležan za medijaciju između oštećenih pojedinaca, institucija i redakcija i iznošenje javnih opomena u slučajevima kada je konstatovano kršenje etičkih standarda utvrđenih Kodeksom novinara Srbije.

 

 
 
E-mail: novinari@novinari.rs